17 شهریور 1397 - 10:32
شناسه خبر: 7153
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
آخرین گزارش فائو از تغییرات قیمت مواد غذایی
ثبات شاخص قیمت کل مواد غذایی/ افزایش چشمگیرشاخص قیمت غلات
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) طی گزارشی آخرین تغییرات در شاخص قیمت مواد غذایی در ماه آگوست میلادی را اعلام کرد. بر اساس این گزارش شاخص کل قیمت مواد غذایی فائو در این ماه با تغییرات چندانی نسبت به ماه گذشته مواجه نبوده و به طور متوسط 167.6 واحد برآورد شده است.
بر اساس این گزارش شاخص قیمت غلات فائو با افزایش 4 درصدی نسبت به ماه گذشته مواجه بوده که علت اصلی آن دو برابر شدن قیمت های جهانی گندم به دنبال کاهش چشم انداز تولید در اتحادیه اروپا و روسیه بوده است. قیمت های جهانی ذرت نیز در این دوره بیش از 3 درصد افزایش یافته در حالی که قیمت های جهانی برنج در ماه آگوست با کاهش نسبی رو به رو بوده است.
شاخص قیمت روغن نباتی فائو اما به دنبال افت قیمت های جهانی روغن های پالم، سویا و آفتابگردان در ماه آگوست با 2.6 درصد کاهش مواجه بوده است و علت عمده این کاهش قیمت شرایط مطلوب آب و هوایی در مناطق تولیدکننده این محصولات عنوان شده است.
شاخص قیمت لبنیات فائو نیز با 1.5 درصد کاهش نسبت به ماه گذشته در ماه آگوست 2018 برای سومین ماه متوالی کاهش یافته است. عمده علت این کاهش در قیمت های جهانی لبنیات وقوع خشکسالی در اروپا و استرالیا بوده است، این در حالی است که چشم انداز تولید در نیوزلند در حال بهبود است.
شاخص قیمت گوشت محاسباتی سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد ثبات نسبی را تجربه کرده است. افزایش قیمت های جهانی گوشت خوک و گوسفند با کاهش قیمت های جهانی مرغ و گاو در این دوره خنثی شده است. افزایش قیمت های جهانی گوشت خوک و گوسفند به دنبال افزایش تقاضای وارداتی از سوی کشور چین و کاهش قیمت های جهانی گوشت مرغ و گاو به دنبال افزایش عرضه این محصولات از سوی ایالات متحده آمریکا رخ داده است.
شاخص قیمت شکر فائو نیز با کاهش 5.4 درصدی نسبت به ماه گذشته در ماه اگوست میلادی به پایین ترین سطح خود در یک دهه گذشته رسیده است. فائو در این گزارش علت اصلی این کاهش را کاهش ارزش پول ملی کشورهای هند و برزیل ارزیابی کرده است.